lauantai 19. toukokuuta 2012

Lukijakysely



Katselin tilastoja ja sen mukaan täällä vieraili viime kuussa 640 lukijaa kahdeksasta eri maasta. Jäin miettimään, että mikähän blogissa on vinksallaan, kun kommentteja tuli kuitenkin vain 8 kappaletta. (Sain tosin selville, että kommenttiasetuksissani oli jotain pielessä, kun ystäväni lähettämään kommenttiin oli tullut bloggerista herjausta. Vika on nyt korjattu.)



Kuten kaikki bloggaajat tietävät, niin ilman kommentteja oma blogi tuntuu kuolleelta. Tuolloin käy mielessä sulkea koko blogi ja tehdä siitä päiväkirja vain omaan käyttöön.
Jotta ihan siihen en vielä lähtisi, annan hiljaisille lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa.




Vastaa kysymyksiin ja anna palautetta. Kaikkien vastaajien kesken arvon pienen poniaiheisen palkinnon.
1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?
2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?
3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?
4. Avoin palaute.

BonChavalje kiittää.

Sain Baby Fireflyn synttärilahjaksi ponikorjaamokaveriltani ja Baby Pockets:in löysin eBaysta. Molemmat ovat erittäin hyvässä kunnossa. Tämä pose on yksi parhaista baby-poseista. Utelias, suloinen ja nuo pienet siivet ovat täydelliset.

22 kommenttia:

  1. voih, mä olen monet kerrat aikonut kommentoida, mutta oon vähän tämmönen ujo, ja vieläpä uusi outo lukija :D
    no mutta, tämän postauksen kauttahan vois nyt alottaa kommentoimisen.

    1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?
    - lähes kaikki :D tykkään tästä blogista paljon. nättejä poneja, nättejä kuvia, hyvän pituisia + mielenkiintoisia merkintöjä ja sopiva päivitystahti.

    2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?
    - enpä oikeen osaa sanoa..! no, ulkoasuista vois vähän pilkkua viilata, esim. tässä nykyisessä ulkoasussa olis hyvä jos tuo yläkuva olis yhtä leveä kuin muu ulkoasu, eli menisi ihan tuonne ylätunnistealueen reunoille asti.

    saikohan tosta selityksestä mitään selvää..

    3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?
    - ehkä sellanen kerran/pari kertaa viikossa..? useamminkin kyllä saa postailla, ite ainakin tykkään tooosi aktiivisista blogeista :D

    4. Avoin palaute.
    - eiköhän tossa tullut kaikki oleellinen, jatka samaan malliin; keep up the good work ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavuus kun rohkenit vastata, kiitos. :)
      1. kiva kuulla!
      2. olen melko käsi näissä säädöissä, mutta nyt on hyvä syy treenata taitoja. X)
      3. jatkan siis samaan tahtiin

      Jatkossa pistä ihmeessä vaikka miten pientä kommenttia, koska se tuntuu kirjoittajasta kivalta.

      Poista
  2. "Kuten kaikki bloggaajat tietävät, niin ilman kommentteja oma blogi tuntuu kuolleelta. Tuolloin käy mielessä sulkea koko blogi ja tehdä siitä päiväkirja vain omaan käyttöön." Oijoi, tämä on kyllä ihan totta! Itse en ajattele blogeja minkäänlaisina avoimina nettipäiväkirjoina vaan nimenomaan siitä näkökulmasta, että ne ovat muille samoista asioista kiinnostuneille suunnattuja, ja tästä näkökulmasta on helppo ymmärtää vuorovaikutuksen tarve myös sieltä lukijoiden ja satunnaisten googlaajien suunnasta. En tietenkään tiedä sinun motiivejasi, mutta minä näen asian näin.

    Palautteenjanosi sai minut avaamaan toisinaan vähän turhankin rehellisen sanaisen arkkuni jälleen kerran, joten täältä pesee vastauksia kysymyksiisi! Tämä on kilometrikommentti, mutta itsehän pyysit ;D Unohdan aina sanoa jotain, mutta ehkä tässä tulevat tärkeimmät asiat.

    ---

    1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?

    Sinun kirjoitustapasi ja blogin tyyli ihan ylipäätään! Alkuun pidin blogia vähän ehkä hapuilevana, mutta nykyään tykkään siitä ihan höpönä. Tämän blogin juju on minulle nimittäin sittenkin se, että postauksien aiheet ovat vaihtelevia, hauskoja ja persoonallisia. Esimerkiksi Night Gliderin Star Wars -seikkailut olivat parhautta! Ja kustomisi ovat upeita!

    ----

    2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?

    En tykkää vastata tämäntyyppisiin kysymyksiin, koska minun on vaikea sanoa mitään muuta kuin kehua jo valmiiksi hyviä puolia muiden tuotoksista. Ehkä voisit hioa ulkoasua vähän? Omasta mielestäni tämän blogin postauspuoli on reilassa, mutta koen vaaleat, harmoniset ja tasaiset taustat ja grafiikat onnistuneimmiksi. Ne ovat usein tylsiä ja persoonattomia, mutta kiinnittyypähän sitten lukijan huomio postauksiin.

    ---

    3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?

    Niin monta kertaa kuin jaksat ja haluat! Jos postaus on tehty hammasta purren ja väkisin, se näkyy yleensä. Ylipäätään postauksen vääntäminen ilman mielekästä sanottavaa on vähän tyhmää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogini tarkoituksena on jakaa tätä harrastustani muidenkin iloksi ja jotta tietää siinä onnistuneensa, on pakko saada palautetta, tai muuten homma kuihtuu. Mulle blogi on myös tapa pitää yhteyttä muihin ponisteihin. Siksi pidän niin tärkeänä, että kommunikointi pelaa molempiin suuntiin. Muuten tämän ylläpito tuntuu yksinään metsään huutelulta ja ärsyttää kun on mielestään kirjoittanut kivan jutun eikä kukaan edes hymiöllä paiskaa. Tulee sellainen "helmiä sioille" -fiilis. Joten KAIKKI palaute on erittäin tärkeää, koska pelkkä oman ponipäiväkirjan kirjoittaminen vain itselleen tuntuisi tyhjältä ja silloinhan sen voisi jättää kokonaan julkaisematta.

      Tuntui nololta vinkua palautetta, mutta pakko pistää itsensä likoon, jos haluaa asioiden muuttuvan.
      Huh mikä vuodatus.

      1. Jesh, meikä on kehittynyt. ;) Kiitos tuosta Star Wars ja kustomi-palautteesta.

      2. Voisin tosiaan treenata taitojani tämän suhteen ja kasvattaa kärsivällisyyttä viimeistelyssä.

      3. Tuo on niin tosi. Väkisin ei tule hyvä, ei sitten millään. Toistaiseksi on ollut niin päin, että joudun jarruttelmaan itseäni, etten julkaise viittä postausta päivässä.

      Poista
  3. Voi himputti, Blogger herjasi, että kommentoin liian pitkästi! Jatkn siis vielä toisella kommentilla. Sait kyllä meikäläisen osalta täyttä vastinetta lukijakyselyllesi :P

    4. Avoin palaute.

    Jäkätän nyt vähän yleisesti mietteitäni blogeista ja eritoten kommenteista.

    Tietenkin jotkut blogit ovat varmasti enemmän tai vähemmän niitä kirjoittajiensa "päiväkirjoja" eivätkä nämä bloggaajat kenties koe kommentteja niin tärkeiksi kuin nimenomaan lukijoille bloggaavat ihmiset. Päiväkirjamaiset blogit eivät varmaan muutenkaan ole kommenttimagneetteja (tai mistä minä tiedän, kun en sellaisia erityisesti harrasta...). En tiedä, pitäisikö tätä tunnustusta nyt hävetä vai ei, mutta itse kyllä pidän kommentointia tärkeänä. Joskus on tullut meikäläiselle nimittäin noottia tyyliin "älä vingu kommentteja, olet tyhmä", mutta mitäpä sitä peittelemään, jos yksi bloggaamisen motiiveista on se muidenkin ajatusten kuuleminen! Lukijoille voi kuitenkin blogata myös kirjoittajan omilla ehdoilla, ja jos haluaa lukea kommentteja, sen voi myös rehellisesti sanoa. Painostaminen on tietty eri asia, mutta onneksi sellaista ei ole näkynyt suomalaisissa poniblogeissa. Yksi juttu on tietenkin se, että mitä enemmän kommentoi muille, sitä enemmän muut huomaavat varmasti kommentoijan ja juttelevat takaisin. Kaikki Suomen ponibloggaajat, jutustelkaa toisillenne!

    En näe kommentointiin rohkaisemista mitenkään huonona juttuja, vaikka tietty sekään ei takaa mitään sanottavaa lukijalta. Aina ei tarvitse kehuakaan tai muuta sellaista, koska mikä tahansa kivasti muotoiltu, perusteltu ja/tai parhaimmillaan jopa uusia ajatuksia synnyttävä kommentti antaa potkua. Ei kai kukaan voi olla jatkuvasti kommentoimassa kaikkea, mutta uskon, että sananen tai pari piristää aina ja motivoi bloggaajaa -- ja kommentoijia motivoi puolestaan vastaukset bloggaajalta. Tästä ajatuksestani varmasti näkyy se, että tykkään kommenttiboksikeskusteluista sekä omassani että muiden blogeissa. Ja kuten huomaat, kommentoin itse usein melko voimakkaasti omasta näkökulmastani ja samalla koitan huomioida muutkin näkökulmat ja kaiken sen jälkeen saatan päätyä tällaiseen osittain ilmiselvyyksiä toistavaan kilometrikommenttiin :'D

    Ja lopuksi: vaikka ei aina kommentteja tulisikaan, vakuutan, että minä ainakin luen joka postauksesi ja tykkään tyylistä, mikä tälle blogille on kehittynyt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin nyt uudestaan tämän kommenttini nro. 2 ja voi hyssykät sentään, että tietystä näkövinkkelistä se näyttää suunnilleen siltä, että haluan sanoa "bloggaan vain kommenttien takia" -_- Ehkä joku päivä vielä opin kirjoittamaan järkevästi ne ajatukset, joita päässäni risteilee... (Tai sitten voisin vaihtoehtoisesti olla kirjoittamatta niitä ajatuksia?)

      Pointti oli siis kuitenkin ihan simppelisti se, että ei ole hölmöä haluta kuulla palautetta ja ajatuksia, kommentit ovat yksi osa bloggaamista ja blogien lukemista ja kommenttilootakeskusteluista voi olla monenlaista iloa. Vuorovaikutus ilahduttaa kaikkia! Ja sitä paitsi toisinaan olisi vain kiva saada eritoten tuntemattomille lukijoille "kasvot" ja kuulla, kuka siellä on.

      Lisään vielä, että komppaan Toukkeron näkökantaa alemmassa kommentissa: jos lukijoita on tasaisesti, he pitävät lukemastaan. Tuosta "pakotetuista kommentoinneista" sanoisin vähän samaa kuin väkisin tehdyistä postauksista eli kyllä se näkyy, jos ei huvita kirjoittaa. Ylipäätään minusta on aika kurja ja aika absurdi ajatus, että joku kommentoisi väkisin O__O

      Aq kuittaa ja koittaa pitää käpälänsä pois näppikseltä... eiku!

      Poista
    2. Suhun voi aina luottaa monisanaisuudessa. :)

      Kyllä, kommentointi on tärkeää. Se ylläpitää kirjoittamismotivaatiota ja innostaa kehittämään blogia. Olisihan se ihan junttia, jos näyttämötaiteilijallekaan ei suotaisi aplodeja esityksen päätteeksi. Aplodien voimakkuudesta taiteilija kun voi päätellä, että menikö putkeen vai putken viereen. Sama bloggaamisessa. Itseä välillä turhauttaa yksinään
      mölistä ja suoltaa settiä mykkänä pysyttelevälle yleisölle. Tulee sellainen fiilis, että miksi ihmeessä yritän ylläpitää ponistiyhteyttä oman blogin kautta, kun kukaan ei vastaa. Senpä takia pystytin tämän kyselyn, notta selviää onko mitään järkeä jatkaa. Ilmeisesti on.

      Palautteen pyytäminen ei ole tyhmää ja jos joku sitä kutsuu vinkumiseksi, niin menköön itseensä. Blogin sisältö on omaa hengentuotetta. Siinä pistää itseään likoon ja yrittää nähdä vaivaa, että saisi aikaan jotain muita ilahduttavaa. Jos siitä haluaa saada palautetta, niin se on ihan normaalia sosiaalisen olion toimintaa. Vaikka virtuaalimaailmassa ollaankin, niin täällä pätee samat käyttäytymissäännöt kuin ihmisten kanssa livenäkin toimiessa. On tosin syytä muistaa, että blogikulttuuri on vielä niin uutta, että käyttäytymisetiketti ei ole ehtinyt kunnolla muotoutua. Elämme vielä kivikautta ja juuri ja juuri ymmärrämme möristä viereisen luolan asukeille sen sijaan, että kävisimme nuijimassa ne hengiltä...

      Hyvä tietää, että täällä on nähtävissä jonkinlainen tunnistettava tyyli. Itse sitä on täysin mahdoton havaita. Omalle tekstilleen sokeutuu ja arvostelukyky hälvenee.

      No, mutta kiitoksien kiitos pitkästä keskustelusta ja mieltälämmittävästä ajatustenvaihdosta.

      Kertaan vielä julistuksesi ja sen myötä lupaan tehdä parannuksen omassakin kommentointiaktiivisuudessani:
      Kaikki Suomen ponibloggaajat, jutustelkaa toisillenne!

      Poista
  4. 1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?
    Ylipäätänsä tämä on mukava blogi lukea.

    2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?
    -

    3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?
    -Kerran viikossa varmaan olisi hyvä? Minimissään kerran tai kaksi kuukaudessa. Tietenkin enemmän jos vain jaksaa ja on aihetta :)

    4. Avoin palaute.
    - Kommenteista on aika turha valittaa, ei niitä yleensä tavalliselle bloggaajalle tule, jos ei vartavasten kysy entryssä jotakin. Tämä on vaan facta, eikä siitä pidä ottaa itseensä. Jos kävijälaskuri sanoo, että täällä on ihmisiä käynyt niin sitten voit olettaa, että niitä on käynyt ja luultavasti suurin osa on pitänyt lukemastaan jos he tulevat uudelleenkin eikä kävijäluku laske kuukausien myötä.
    Sitäpaitsi pakotetut kommentit tyyliin "onpa ihania poneja" ovat aika turhia loppujen lopuksi. Kannattaa vain olla tyytyväinen, että kävijöitä on ja monesta maasta vielä.
    (Kommentteja voi alkaa herua esim. tutoriaaleista tai omista askarteluista, joista ihmiset haluavat kysyä lisää tai sitten todella kärkevistä tai provosoivista viesteistä. Uutisetkin kirvoittavat joskus lisäkysymyksiä)

    Zemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Kiva kuulla, koska niin itsevarmaksi en ole vielä ryhtynyt, että pitäisin tuota asiaa itsestään selvänä.
      3. Pidän siis vakiintunen tahtini.

      4. Onhan tuossakin perää. Mutta kuten edellä ehdin jo kirjoittamaan, että jos jatkuva hiljaisuus alkaa nyppimään niin paljon, että tekee mieli lopettaa koko blogi, niin asiaan puuttuminen on ihan paikallaan. Jos ei mitään pyydä, niin ei saakaan.

      Kiitos kun kerroit ajatuksiasi!

      ************

      Kaikille yhteisesti: erinomaista, että näitte vaivaa ja vastasitte huhuiluuni. Kivaa, että numeroiden takaa löytyi ihmisiä.
      Klip klop, poni on pop!

      Poista
  5. 1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?
    Ei valittamista. Kivoimpia postauksia on ne, missä ponit puhuvat. Ne on niin hauskoja!

    2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?
    Laitetaan toi taustakuva (valkonen Liisa Ihmemaassa -huivi) pysymään paikoillaan skrollatessa. Sit ois kiva nähä kuvia ponikorjaamolta, eli siis eri työvaiheista.

    3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?
    Niin usein kuin haluat ja tuntuu mielekkäältä. Ehkä se alkuaikojen tahti oli vähän liian tiuha, mutta must on parempi postata kuin pimittää. Ei sulta aiheet ihan heti lopu! :)

    4. Avoin palaute.
    Älä sulje tätä blogia! :( Be happy and gay!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. Pitää alkaa Ponikorjaamolla kehittämään yhdessä jotain ponifotonovellia, sä kuvaat, EK näyttelee ja mä kirjoitan.

      2. Sut on täten julistettu BonChavaljen graafiseksi neuvonantajaksi. Joo laitetaaan huivi paikalleen. Huippua muuten, että sullekin tuli Liisa mieleen tästä!
      Tajusin, että mulla on jäänyt työvaiheet kuvaamatta jo pitkältä ajalta. Xenastakaan ei ole kuin yksi välivaihe tallenteena.

      3. Alussa mulla meni tosi lujaa. Poni miltei nelisti itsensä hengiltä. Lopulta tajusin, ettei niitä kukaan ehdi edes lukemaan, joten rauhoituin.

      4. Joo en mä halua sulkeutua. (Älppärin sanoitukset voisi kyl julkaista täällä. On ne niin söpöt.)

      Poista
  6. Ja ota pois toi "Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen", ku tuskin sulle tulee mitään herjakommentteja kauheesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä ole tullut. Poni-ihmiset on niin ystävällismielisiä.

      Poista
  7. 1. Mikä/mitkä asiat ovat mielestäsi blogissani hyvin?
    Hauskat blogitekstit piristävät päivää. :D
    2. Mikä/mitkä asiat kaipaavat kehitystä?
    Ehkä tekstin väri tai tausta voisi olla selkeämpi.
    3. Kuinka monta kertaa / vko olisi mielestäsi sopiva määrä julkaista uusi postaus?
    Nykyinen päivitystahti on hyvä. :D
    4. Avoin palaute.
    Poniblogit ovat aina kivoja. :D Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä ja iloisia hetkiä sinne kaukomaahan! :)

      Poista
  8. Ostin ihan tämän blogin innoittamana Tiimarista My Little Pony -tarroja, tai tuskin ne mitään aitoja tai oikeita oli, mutta muistuttivat kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihihihihhhiihhhiiii! Sä olet ihan mahtava. Jos niissä lukee My Little Pony ja vahvistuksena vielä Hasbro, niin aitoja ovat. Siitä se ponistin elämä alkaa.

      Poista
  9. Niin ja sit löysin tätä kautta myös tien Huokuni-blogiin, joka oli kans tosi nasta löytö, vaikka mä en kyllä oikein vällää siitä "uudesta" Jaffa-kuosista, mutta muuten tosi jees juttuja.

    VastaaPoista
  10. 1. Blogisi on loistava kokonaisuus! Mutta erityisesti mieleeni on kuvien laatu ja määrä. Huomaa että niihin on panostettu. Ja tekstit on kattavia, mutta ei liian pitkiä. Toki pidempiäkin blogipostauksia on mukava lukea! :)

    2. Kehitettävää en tähän hätään keksi!

    3. Itse voisin lukea vaikka päivittäin ponipostauksia blogeista, mutta varmaan parempi että bloggaajat päivittelevät blogejaan sitä tahtia kun on kirjoitettavaa! Väkisin väännetyt postaukset ei ole kovin kivoja.

    4. Kiva blogi! Ja onnea tuon Xena-kustomin toisesta sijasta! On todella hieno! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hejjj! Taidat olla uusi bloggaaja? En ole ennen törmännytkään blogiisi. Kivaa saada lisää ponisteja samoille laitumille.

      Kiitos onnitteluista ja kommentoinnista, kiva kuulla, että tykkäät.

      Poista
  11. Lienee aika arpoa onnekas kommentaattori. Järjestän arpajaiset huomenna, kun ponikaverit ovat mukana todistamassa arpajaisten laillisuutta ja päätösvaltaisuutta.

    VastaaPoista