torstai 21. huhtikuuta 2011

8/14 SBL Tootie Tails

En ole vielä avannut ponia, mutta ulospäin ei näy ruostetta, ei syöpää ei vaurioita. Tätä posea minulla ei vielä ollutkaan. Tootie Tails kuuluu Tropical Ponies-sarjaan, joka on 8. vuoden poneja. 

Ps. Uusille lukijoille tiedoksi, että otsikko selkokielellä = 8. poni neljäntoista ponin Saksan Baitti Lotista, joka tuli minulle noin kuukausi sitten. 



7 kommenttia:

  1. Tämäkö muka baittiponi? En ymmärrä miksi teet hyväkuntoisesta (ei ruostetta, syöpää, vaurioita jne.) kustomin, vain siksi, että poni on liian räikeänvärinen. G1 poneja ei tule enää koskaan lisää ja jokainen hyväkuntoinen poni, josta tehdään kustomi, on pois niiltä keräilijöiltä, joiden hyllyyn poni olisi oikein tervetullut. Tuokin poni varmasti pienellä puunauksella ja kunnostuksella (näin katsottuna ainakin harja+häntä kaipaavat käsittelyä) olisi oikein nätti, joka varmasti kelpaisi jollekin toiselle keräilijälle kokoelmaan. On sääli, jos poni nyt joutuu kustomiksi vain sen takia, että joku älypää on päättänyt tehdä noin räikeitä poneja parempien ideoiden puutteessa. Syöpäiset ja muutenkin pelastamattomissa olevat ponit ovat tietysti ihan eri juttu ja en katso pahalla jos joku tekee sellaisesta kustomin. G1 ponit ovat kuitenkin katoava "luonnonvara", koska niiden valmistus on jo aikapäiviä sitten lopetettu. Poneja on kyllä vielä ihan runsaasti ympäri maailmaa, mutta tilanne voi olla jossain vaiheessa toinen jos kaikkia hyväkuntoisia poneja kohdellaan näin.

    VastaaPoista
  2. Toisen baitti on toisen helmi, kaikki on suhteellista.

    Ymmärrän pointtisi, mutta en kuitenkaan aio omistaa tätä vain sen museoarvon vuoksi.

    Tee hyvä tarjous, niin myyn sen pois.

    VastaaPoista
  3. Kertokaa muutkin lukijat, mitä mieltä olette aiheesta? Pitäisikö kaikki ponit säilyttää vain säilyttämisen vuoksi? Anun kommentti tuosta katoavasta luonnonvarasta on ihan aiheellinen. Ponietiikan mukaista olisi toisaalta "kieltää" kaikki kustomointi ja tuunaus. Onhan entisöintikin alkuperäiseen kajoamista.

    Miten itse määrittelet kustomoitavan ja kunnostettavan ponin rajan?

    VastaaPoista
  4. Olen anun kanssa vähän samoilla linjoilla, tosin Tootie Tails on minusta melko yleinen G1-poni (itsellä on kaksi, saman sarjan Pina coladoja oli vielä vähän aika sitten kolme) samoin kuin muut Tropical ponit.
    Customoijakin saa minulta paljon anteeksi, jos lopputulos on upea... ehkä jopa upeampi kuin alkuperäinen poni.

    Olen silti sitä mieltä, että G3 ponit sopisivat paremmin kustomointiin. G1 baittien kanssa kunnostus on suotavampaa ajanvietettä.

    VastaaPoista
  5. Mutta sitten: mikä on baitti, mikä poni täytyisi pitää tasan koskemattomana ja mikä G1 olisi "luvallista" kustomimatskua?
    Ja toisaalta ei se G3 ole sen parempi kohde, sillä eihän niitäkään enää valmisteta ja samalla tavalla niiden määrä tulee koko ajan laskemaan. Tavallaan ne ovat vielä uhanalaisempia kuin G1:set, koska kaikki (esim. minä) ei pidä niistä ollenkaan.

    Jokainen siis tehköön itse omalla kohdallaan omat valintansa.

    VastaaPoista
  6. En tiedä, ovatko nämä ponit jo mennyttä, mutta olen samoilla linjoilla anun ja tuossa ylemmässä postauksessa kommentoineen taikan ja maijan kanssa. Luulisi löytyvän poninystäviä, jotka ottaisivat nuo "liian räikeät" yksilöt mielihyvin kokoelmiinsa :)

    Ihan rehellinen mielipiteeni kustomoiduista poneista on se, että superhyperaniharvan tekeleet ovat sillä tasolla, että niiden voi sanoa olevan oikeasti hyviä. Loput ovat sellaista päiväkotiaskartelutasoa (etenkin itseväkerretyt symbolit ovat lähinnä surkuhupaisia yritelmiä) tai sitten ponit ovat sellaisia nykytaidepläjäyksiä, jotka kuka tahansa muu kuin tekijä itse heittäisi välittömästi roskiin. Jos poni on oikeasti ollut poisheittokunnossa ennen kustomointia, niin sittenhän tuollaisessa ei ole mitään ongelmaa. Mutta esim. tämä huumaavanvärinen kaksikko ei tosiaankaan ole missään poisheittokunnossa, vaan kannattaa laittaa eteenpäin, jos ei omaa silmää miellytä.

    Näitä kahta järjetöntä postausta :D lukuun ottamatta blogisi on söpö kuin mikä. Bannerikin on jotenkin niiiin seesteinen ja rauhoittava...

    t:pilli

    VastaaPoista
  7. Eiköhän lopeteta tämä keskustelu tähän. Jokainen tekee omilla poneillaan ihan mitä haluaa.

    Kiitos kuitenkin anonyymista kommentistasi ja kivasta palautteesta. B)

    VastaaPoista