lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ponkailua Tartossa ja geokätkö

No voehan että! Tutkailin vanhoja ponikansioita ja sieltä löytyi liuta julkaisematonta materiaalia. Pistän parhaat näytille. Tässä aluksi ponkailua. Kävin mieheni kanssa Tartossa huhtikuussa. Mukaan pääsi Floater.

Tartto on miljoona kertaa ihanampi paikka kuin Tallinna. Itselle Tallinna on vain läpimenopaikka muualle Eestiin. Ensi kerralla kun menet Eestiin, niin skippaa Tallinna ja hurauta johonkin ihan muualle, kuten Tarttoon. Se on kaunis puistokaupunki ja sopivan kokoinen valloittaa jalkaisin.


Tsink Plekka Pang on meidän kantapaikka Tartossa käydessä. Eestiläinen ruoka ei ole kovinkaan hääppöistä, joten siksikin suosin tätä ravintolaa. Erittäin maukasta itämaista sapuskaa.


Wilde kohvik on toinen kestosuosikki. Siitä oli tehty luomukahvila ja herkut olivat sen mukaisia. Tämä patsas töpöttää kahvilan edustalla.


Werneri kohvik aivan yliopiston vieressä on Tarton paras kahvila. Vaikka hinnat Eestissä ovat nousseet järkyttävän paljon, eikä sieltä enää kannata ostaa oikeastaan mitään, niin kahvilat ovat edullisia. Eestiläiset osaa kaakut ja leivokset! Meheviä herkkuja.


Ah, Toomemägi! Tämä puistoalue on alunperin tarkoitettu yliopiston opiskelijoiden virkistyskäyttöön. Ponikin kirmaili vehrettömällä nurmella.



Geokätkö! Teimme Toomemäelle geokätkön. Ken löytää, ilmoittakoon siitä minulle. :) Purkki on peitelty kivillä ja sisältää jotain helisevää.


Tässä on vinkki kätkön paikasta. Koordinaatteja en osaa ilmoittaa, mutta jos käyskentelee mäellä tämän kuvan kanssa, niin uskoisin aarteen löytymisen olevan suhteellisen helppo homma.


1 kommentti:

  1. Luin, ett "Ponikin kirmaili virheettömällä nurmella" ja näin kuvan multaisesta maasta. :D Jännää, toi geogätkgö mun ois mahdollista löytää, ku en noist koordinaateist mitään perustaiskaan!

    VastaaPoista