tiistai 21. helmikuuta 2012

Brony-artikkeli Aamulehdessä


Kuva lainattu täältä.


Päivitetty 17.2.2012 10:41, julkaistu 17.2.2012 10:40
Nettivillitys levisi Suomeen: aikuiset miehet fanittavat My Little Ponyja

Pieni pastellinvärinen poni on varmaan viimeinen asia, mistä nuoren miehen luulisi innostuvan. Luulit väärin, todistaa internetin keskustelupalstoilla alkunsa saanut brony-yhteisö.

Brony on nimitys noin 15–35-vuotiaalle miehelle, joka fanittaa alun perin pikkutytöille suunnattua My Little Pony: Friendship is Magic -piirrossarjaa. Brony-yhteisöön kuuluu myös naisia, mutta he ovat selkeä vähemmistö. Esimerkiksi helmikuun ponimiitin likimain sadasta osanottajasta naisia oli kymmenkunta.

Sarjan katsomisen lisäksi bronyt seuraavat ja ylläpitävät poniaiheisia blogeja sekä foorumeita, tuottavat fanitaidetta, remiksaavat sarjan musiikkinumeroita, tuunaavat ponifiguureita, äänittävät poniradiota, animoivat omia ponivideoita ja kirjoittavat fanifiktiota.

Friendship is Magic liputtaa tärkeiden arvojen, kuten välittämisen, erilaisuuden hyväksymisen ja positiivisen elämänasenteen puolesta. Se sanoma uppoaa aikuisiinkin katsojiin, tamperelainen ponifani kertoo Aamulehden Valo-liitteen haastattelussa.

– Poniyhteisö on monelle paljon tärkeämpi kuin itse sarja. Parasta eivät ole ne ponit, vaan ne ihmiset.


Lue tästä alkuperäinen juttu. Ja katso hämmentävän kiukkuista kommentointia. Onko tämä ilmiö niin pelottava, että joidenkin sietokyky vaan ylittyy vai mikä on ongelma?


Onko olemassa suomen kielisiä bronyblogeja? En ole löytänyt. Lontooksi näkyy useampikin kirjoittavan. Tässä kaksi:
http://www.thebronyblog.com/
http://bronies.memebase.com/

JOHAN POMPPAS! Kävin kuikuilemassa FIM-maailmassa ja ihastuin....Rainbow Dashiin! Ja sitten löysin tämän biisin ja voisin jopa julistaa sen BonChavaljen tunnuskappaleeksi ihan näin saman tein: http://www.youtube.com/watch?v=qVCFV7jT9ho

Huhheijaa! Tätähän voisi kuunnella vaikka kuinka ja paljon. Kuka tietää mikä bändi ja onko nämä tehneet enemmänkin musaa poneille?

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa, miten aktiivinen keskustelu menossa.

    VastaaPoista
  2. Oma vika. Paska blogi.

    VastaaPoista
  3. Mitäpä tuohon sitten voi lisätä? Sananvapauden maa.

    VastaaPoista