keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Nirvana Moonstone


Maanantaina kokoontui Ponikorjaamon NNKPY-naiset. EK ei niin välitä ponien pesemisestä ja koska minä pidän siitä, hän toi tapansa mukaan minulle hoitoon yhden poninsa. Katsoin nopeasti, että peruspesua vailla oleva Moonstone. Tutkailin aikani ja kurkkasin kavioon. Mitä ihmettä!



Ek oli ostanut ponin kirppikseltä parilla eurolla.... Mikä säkä! O_o
Jiipee nappasi kameran käsiinsä ja kuvasi tämän ihanuuden.


 Kunto on hyvä. Harja on leikkelemätön, häntä vähän karhea ja väreiltään haalennut. Symbolit ovat haalistuneet eikä glitteristä näy enää mitään. Silmät ovat täydelliset, muovi tahraton ja ehjä eikä häntäruostetta ole.



Harja on paljon tiheämpi ja runsaampi kuin Hong Kong-version. Sen lisäksi, että plugeja on enemmän, ovat ne myös paksumpia. Harjan värit ovat säilyneet kirkkaampina tällä Nirvanalla. 




Vasemmalla Spain, oikealla Hong Kong. Silmissä on pientä sävyeroa. HK:lla tummempi väritys ja ripset ovat edempänä. Spain-ponin poskipunat ovat alempana.


Symboleita ei oikein voi verrata, koska olen entisöinnyt Honkkarille uudet glitterit eikä paikannus välttämättä ihan osunut alkuperäisille kohdilleen. Spain-poni on haaleamman ja harmaamman sininen ja sen muovi on kovempaa.

Että on hienoa tämä ponistin elämä.

Tietämättömille infoksi, että Nirvana = poni, joka on valmistettu jossain muualla kuin Kiinassa tai Hong Kongissa. Nirvanat ovat harvinaisia ja siksi haluttuja. Hinnat ovat huomattavasti korkeammat kuin taviksilla.
Nirvanoita on kiellettyä mennä kustomoimaan, eikä edes kunnostamista suositella. Paras pitää täysin omana itsenään. Pintalian poistaminen tietty kannattaa.


4 kommenttia:

  1. Nopealla googlettelulla näyttäisi, että espanjalaisesta Moonstonesta on sellainen versio, ettei symboleissa ole glitteriä. En tiedä sitten onko olemassa versiota, jonka symboleissa olisi glitteriä. Hieno löytö joka tapauksessa! ^-^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, niinkö? No, sitten tämä taitaa olla sellainen glitteritön, koska symboli näyttää maalatulta.
      Wikin foton mukaan Espanjan NC-versio on ilman glitteriä.

      http://mylittlewiki.org/wiki/File:Nc-moonstone.jpg

      Poista
  2. Ooh, ihana Moonstone <3 Karvojen värit ovat tosiaan ihanan kirkkaat edelleen!

    Miunkin kokemuksella espanjalaisilla poneilla on paksummat harjakset, ja samoin silmien mustat rajaukset ovat vahvemmat. Omat espanjalaiseni ovat tosin NC-poneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat todellakin ihanan väriset ja niin paksut. <3

      Poista